Kiwi's & Glowworms
19 juli 2009 - Hamilton, Nieuw-Zeeland
Hey,
De afgelopen dagen waren wat rustiger (vooral omdat het weer niet echt mee wilde werken) maar dat betekend natuurlijk niet dat ik helemaal niets heb gedaan. Vlakbij Rotorua was een wildlife park met een Kiwi Encounter. Het kiwi house daar had geen glas, alleen een laag muurtje, waardoor je de kiwi's echt goed kon zien en horen. Het zijn echt de meest vreemde dieren die ik ooit heb gezien. Ze kunnen bijna niets zien (het zijn nachtdieren) maar ze kunnen wel ongelooflijk goed horen en ruiken. Voordat je de ruimte in mocht moest je ook je jas en tas achterlaten omdat dat geluid maakt en dan zal je weinig kiwi zien. Ik heb echter alle daar aanwezige kiwi van heel dicht bij kunnen zien, dus dat was echt geweldig! Helaas mocht je er geen foto's maken, dus ik kan het jullie niet laten zien.
Na het kiwi house zijn we naar het noorden gereisd, naar Coromandel. De omgeving was erg mooi, maar het weer was daar bijzonder slecht (veel wind en regen) dus daar hebben we niet zo heel veel bijzonders gedaan.
Vervolgens zijn we weer wat naar het zuiden gegaan, naar Hamilton. Daar waren we uitgenodigd om bij iemand in huis te logeren, dus dat was even luxe na al die hostels. Gisteren zijn we vanuit Hamilton naar Waitomo Caves gegaan, gewoon als dagtrip. De waitomo caves zijn ook wel bekend als de Glowworm Caves, aangezien er in 1 van de grotten heel veel glowworms zitten. Ik ben met een boot de grot ingegaan en dan lijkt het net of je onder een prachtige sterrenhemel vaart. Echt heel mooi, maar opnieuw, geen foto's. Daarna ben ik nog naar een andere grot gegaan, de Aranui Cave. Deze grot staat bekend om zijn prachtige stalagtieten en stalagmieten. Het was binnen ook zeker mooi en daar heb ik wel foto's van, dus die zal ik nog wel een keer uploaden als ik een snelle computer kan vinden.
Nu ben ik weer in Hamilton en over een uurtje vertrekken we naar Auckland en Paihia. Paihia ligt in het noorden en daar is nog veel maori cultuur aanwezig. Dus dat worden weer een paar interessante dagen.
Groetjes!!!

Geweldig zeg.. Maar wel jammer dat je geen foto's mag maken.. Zullen we dr zelf ook echt heen moeten om het allemaal te zien haha.
Wij zitten midden in het vierdaagse feest. Tot nu toe is het een groot succes en het concert in de schouwburg en gisteren in grave zijn lekker gegaan.
Nu hopen dat de weergoden de rest van de week mee willen werken maar ik vrees het ergste.. Er wordt erg slecht weer verwacht..
Ik zal aan je denken en nog veel plezier daar!
Groetjes Anne-Mieke
Ik ben heel erg onder de indruk van alle foto's die je hebt gemaakt. Super! Het is zo mooi daar! Jammer dat het weer niet mee zit. Geniet van jouw vacantie!
Groetjes Iryna